Strona główna Kulinaria
Wydawnictwo
Polecamy
Wzgórze Błękitnego Snu 78%
44,90 zł 9,95 zł

Wzgórze Błękitnego Snu

Popularne w księgarni
Mister - E L James
39,90 zł 9,95 zł
75%
Mama kazała mi chorować
39,80 zł 11,95 zł
70%
Boss of Me
38,90 zł 11,95 zł
69%
Widzę cię - Irene Cao
37,00 zł 8,95 zł
76%
Dostawa Poczta Polska
Promocja!
Więcej warzyw na talerzu
Więcej warzyw na talerzu
44.90 zł 14,95 zł
Promocja!
Naturalnie i zdrowo
Naturalnie i zdrowo
69.90 zł 16,95 zł
Promocja!
Ogniem i dymem
Ogniem i dymem
39.90 zł 11,95 zł
Wege słodkości

Wege słodkości

39,99 zł 15,55 zł
Opis
Zamknij
100% zdrowia, 100% smaku, 100% szczęścia. Bez śladu glutenu, bez grama laktozy i bez niezdrowego cukru! A – co najważniejsze – również bez pieczenia! Przedstawione w tej książce ciasta i desery to zastrzyk energii i gwarancja świetnego samopoczucia. Szybkie do przygotowania stanowią idealną propozycję dla wszystkich zabieganych, dbających o formę i zdrowie łasuchów, są też źródłem cennych witamin i minerałów. Do wyboru, do koloru: miętowe serniczki, torcik limonkowy, brownies z chili, szwedzkie mazarynki, lody pistacjowe, trufle, mus czekoladowy, baklava, crème brûlée – wszystkie równie pyszne i w pełni wegańskie. Wege słodkości to 100% zdrowia i 100% smaku.
Razem w kuchni

Razem w kuchni

49,90 zł 13,95 zł
Opis
Zamknij
Zosia Cudny tym razem opowiada o gotowaniu z dzieckiem Razem w kuchni to kolejna autorska książka Zosi Cudny, założycielki popularnego bloga kulinarnego Makecookingeasier.pl. Tysiące osób zagląda codziennie na jej stronę, by znaleźć tam inspirację i poznać nowe, ciekawe dania. Tym razem popularna i lubiana przez internautów blogerka, ale także szczęśliwa mama małej Hani, kieruje swoją książkę do wszystkich rodziców, którzy nie tylko chcą, by ich dzieci jadły zdrowe posiłki, ale także pragną czerpać radość ze wspólnego ich przygotowywania. W tej przepięknie ilustrowanej książce czytelnicy znajdą mnóstwo prostych, a mimo to niebanalnych przepisów, które wzbogacą rodzinny jadłospis, a jednocześnie pozwolą na co dzień doświadczać bliskości i ciepła, jakie daje wspólne gotowanie...
Pysznie i zdrowo od rana do wieczora

Pysznie i zdrowo od rana do wieczora

49,90 zł 11,95 zł
Opis
Zamknij
Najlepsze przepisy z programu Dzień Dobry TVN Program Dzień Dobry TVN od dekady gości w milionach polskich domów. Pojawiły się w nim tysiące kulinarnych receptur. Pysznie i zdrowo od rana do wieczora to kilkadziesiąt fantastycznych przepisów na dania zarówno smaczne, jak i skomponowane z troską o zdrowie przez znakomitych kreatorów smaków, m.in. mistrzów kulinarnych Andrzeja Polana i Piotra Kucharskiego oraz Beatę Śniechowską i Dominikę Wójciak – zwyciężczynie programu MasterChef Polska. Energetyczne śniadania, pożywne dania obiadowe, lekkostrawne kolacje, pyszne przekąski – w tej książce znajdziesz przepisy na wszystkie te dania. A jako słodki bonus – desery, których zjedzenie nie spowoduje wyrzutów sumienia.
1001 win, których warto spróbować

1001 win, których warto spróbować

119,00 zł 49,95 zł
Opis
Zamknij
Jak dokonać wyboru spośród tysięcy roczników bordeaux? Który z szampanów ma rozsądną cenę i jest najlepszy? Kiedy należy otworzyć dany rocznik burgunda? Jakie wina z Nowego Świata są godne uwagi? 1001 win, których warto spróbować to wyczerpujący, bogato ilustrowany przewodnik po najlepszych oraz najbardziej interesujących trunkach z każdego regionu winiarskiego świata. Na rynku są tysiące wielkich win, ale którego z nich warto przynajmniej raz w życiu skosztować? W podjęciu właściwej decyzji pomoże ta książka.
Kulisy Kulinarnej Akademii

Kulisy Kulinarnej Akademii

39,90 zł 13,95 zł
Opis
Zamknij
Polak w kulinarnej stolicy świata 18 grudnia 2009 roku nadano ostatnią audycję w języku polskim na falach Radia France Internationale. Polska redakcja została zlikwidowana, co przypieczętowało koniec osiemdziesięcioletniej obecności języka polskiego na tej antenie. Marek Brzeziński poświęcił tej redakcji dwadzieścia jeden lat życia. Dzień wcześniej wygłosił ostatni wykład dla studentów Uniwersytetu Schillera w Paryżu, gdzie pełnił funkcję profesora od dwudziestu jeden lat. Dzień po dniu skończyły się sprawy, które przez dwie dekady stanowiły główny nurt życia zawodowego Marka Brzezińskiego nad Sekwaną. Zamknął za sobą drzwi uczelni i przekroczył próg akademii… Le Cordon Bleu to jedna z najważniejszych światowych świątyń gotowania - założona w 1895 roku, obecna w piętnastu krajach świata, kształcąca 18 tysięcy studentów rocznie. Dla Marka Brzezińskiego stała się szkołą francuskiego życia kulinarnego oraz inspiracją do podróży przez smaki i smaczki Francji. Dziś autor dzieli się z Czytelnikami opisem swej paryskiej przygody, zapraszając do wspólnego zwiedzania stolicy Francji widzianej z perspektywy ucznia najsławniejszej szkoły kulinarnej. (…)To, co mnie tam spotkało, przerosło moje wyobrażenia. Kulinarna świątynia - a w jej wnętrzu reżim jak w oddziale pułku specjalnego piechoty morskiej. Świat, z którego istnienia trudno było sobie zdać sprawę - świat musztry i rozkoszy podniebienia. Odkrywałem to z oczyma otwartymi ze zdumienia. Po ponad pół wieku obcowania ze sobą odkrywałem też siebie. To chyba było w tej całej przygodzie najbardziej zaskakujące. Hej! Noże w dłoń!
Złota księga nalewek

Złota księga nalewek

45,00 zł 18,95 zł
Opis
Zamknij
Twórcą pierwszej nalewki był prawdopodobnie starożytny lekarz z greckiej wyspy Kos, Hipokrates, który aromatyczne wino zaprawił cynamonem, a następnie dosłodził miodem - napój ten nazywany hipokrasem miał rozgrzewać, dezynfekować i leczyć najróżniejsze choroby. (...) W I wieku n.e. grecki lekarz z Cylicji , pozostający w służbie cesarzy rzymskich, Pedanios Dioskorides, autor sławnego traktatu O środkach leczniczych ksiąg pięcioro tak pisał w jednej z owych ksiąg: Wszystkie nie zmieszane i proste wina łatwo się wchłaniają, mają właściwości rozgrzewające, pobudzają apetyt, są dobre dla żołądka, mają właściwości odżywcze, działają nasennie, sprawiają, że ciało ma ładne zabarwienie. Pite w umiarkowanych ilościach, pomagają na wszelkiego rodzaju zatrucia, a także na ukąszenia jadowitych węży. Są dobre na długotrwałe wzdęcia, na czkawkę i na biegunkę.
Bez jaj. Roślinna cukiernia

Bez jaj. Roślinna cukiernia

49,90 zł 12,95 zł
Opis
Zamknij
Sięgnij po książkę, dzięki której nauczysz się przygotowywać pyszne potrawy przy zastosowaniu wyłącznie roślinnych składników. Pozycja idealna dla wegan i nie tylko! Choć jaja są podstawowym składnikiem wielu dań i deserów, to ich zastosowanie wcale nie zawsze jest konieczne. Osoby, które w swojej diecie nie uznają produktów odzwierzęcych, na szczęście nie muszą się martwić. Roślinne pieczenie, które staje się coraz bardziej popularne, wcale nie jest aż takie trudne. Wystarczy jedynie wiedzieć, po jakie produkty sięgać, by móc z powodzeniem zastępować składniki, takie jak chociażby jajka. Książka “Bez jaj. Roślinna cukiernia” jest tego najlepszym dowodem. Osoby, zainteresowane tego rodzaju kuchnią odnajdą w tej pozycji wiele interesujących rozwiązań. Dzięki nim gotowanie z wyłącznie roślinnych składników stanie się znacznie łatwiejsze i przyjemniejsze. Autorka książki “Bez jaj. Roślinna cukiernia” udowadnia, że pieczenie przy użyciu roślin nie musi być skomplikowane, ani nudne. Wilkowska z dużą pasją zastępuje składniki tradycyjnych wypieków, by umożliwiać ich tworzenie z całkiem innych, a przy tym zdrowszych i roślinnych składników. Smak proponowanych przez nią słodkości zaskakuje i zachwyca nawet największych smakoszy!
Więcej warzyw na talerzu

Więcej warzyw na talerzu

44,90 zł 14,95 zł
Opis
Zamknij
Czego tu nie ma! Zdrowy ketchup, pizza z cukinią, twarożek z migdałów, pasta czekoladowa z batatów i daktyli, barszcz z soczewicą i pieczonymi ziemniakami, sushi. Oraz pyszne desery, jak choćby lody bazyliowe z awokado. A wszystko z warzyw i owoców – ponieważ to one chronią nas przed chorobami cywilizacyjnymi i są podstawą dobrze zbilansowanej diety. Niestety jest ich wciąż za mało na talerzach dzieci i dorosłych. Ta książka pomoże rozwiązać warzywny problem i urozmaicić rodzinne menu.
Deserownik. Kuchniokracja

Deserownik. Kuchniokracja

49,90 zł 12,95 zł
Opis
Zamknij
„Tytuł jest nieprzypadkowy, deserownikiem nazywano bowiem mebel służący do wystawiania deserów oraz innych wypieków. Ten ciekawy sprzęt zainspirował mnie do stworzenia książki będącej zbiorem 75 przepisów na ciasta, desery i wytrawne wypieki, uzupełnionej 15 felietonami przybliżającymi historię i pochodzenie różnych potraw oraz produktów. Znajdziecie tu receptury na klasyczne łakocie w nowoczesnej odsłonie, specjały inspirowane kuchnią azjatycką oraz wytrawne dania idealne zarówno na codzienny
Naturalnie i zdrowo

Naturalnie i zdrowo

69,90 zł 16,95 zł
Opis
Zamknij
Po prostu. Bez spinania się. Sto przepisów na inspirujące wegetariańskie potrawy, których składniki znajdziesz w każdym spożywczaku Sarah Britton wprowadza kuchnię wegetariańską na nowy tor: oto książka kucharska dopasowana do każdego budżetu i na każdy dzień tygodnia. Dania główne, dodatki, zupy, sałatki i przekąski nie wymagają skomplikowanych technik gotowania, a składniki można znaleźć w sklepie na rogu. Każdą z potraw można zmienić na wersję wegańską i bezglutenową. Każda pozwala na niekońc
Szparagi i nowalijki. Wiosna na talerzu

Szparagi i nowalijki. Wiosna na talerzu

34,99 zł 9,95 zł
Opis
Zamknij
Dania na patyku oraz wiosenne witaminy na każdy dzień. – O, to tak można? …a nawet trzeba: są tu nieoczywiste receptury obok przepisów tradycyjnych! – Aż tyle możliwości? …i mnóstwo radości z odkrywania dziesiątków nowych smaków!
Konfitury. Sekrety, tradycja i smak

Konfitury. Sekrety, tradycja i smak

34,99 zł 12,95 zł
Opis
Zamknij
Konfitury. Sekrety, tradycja i smak – opis wydawcy Konfitury są świetnym dodatkiem do ciast, można posmarować nimi grzanki, naleśniki lub chrupiące bułeczki do porannej kawy, nadają sosom do mięs lub warzyw oryginalny smak. Babcie słodziły konfiturą malinową herbatę, by nie dać się jesiennemu przeziębieniu. Na dnie każdego słoika z konfiturami, czy to dyniowymi czy śliwkowymi z pomarańczą, znajduje się
Bosacka po polsku. Nowoczesne przepisy kuchni polskiej

Bosacka po polsku. Nowoczesne przepisy kuchni polskiej

44,90 zł 10,95 zł
Opis
Zamknij
Kuchnia polska TO JEST TO! Różnorodna, arcysmaczna, coraz bardziej nowoczesna. Zmienia się tak samo dynamicznie jak nasz kraj i bez kompleksów wytrzymuje konkurencję najbardziej znanych kuchni europejskich. W ostatnich latach wydano wiele książek znakomitych szefów kuchni propagujących nowoczesną kuchnię polską, ale często są to propozycje nie dla kucharzy amatorów ale dla zaawansowanych,
Jak smakuje rok

Jak smakuje rok

39,90 zł 12,95 zł
Opis
Zamknij
Fine dining, kuchnia molekularna, casual dining, fast food – trendy kulinarne pojawiają się i znikają. Jest jednak jeden motyw, który jest zawsze aktualny, ożywia kuchnię i filozofię gotowania. Jest to sezonowość. Czy jest coś, co przywołuje chłodną wiosenną bryzę i kuszące aromaty kwitnących kwiatów lepiej niż jagnięcina, szparagi i morele? Co poprawia nastrój w chłodny, jesienny wieczór lepiej niż
Lodovo

Lodovo

39,90 zł 11,95 zł
Opis
Zamknij
Mrożone smakołyki uwielbiają i dzieci, i dorośli. Przekonaj się, że mogą być nie tylko pyszne, ale i zdrowe! Z roku na rok jemy coraz więcej lodów. Dawniej kojarzyły się głównie z miesiącami letnimi, od pewnego czasu goszczą w menu przez cały rok. Różnorodność smaków przyprawia o zawrót głowy. Chcesz podawać bliskim mrożone smakołyki z przekonaniem, że jedzą nie tylko
Sprytne gotowanie w 2 godziny na cały tydzień dla całej rodziny

Sprytne gotowanie w 2 godziny na cały tydzień dla całej rodziny

44,80 zł 13,95 zł
Opis
Zamknij
Batch cooking – tak dziś gotuje cały świat: szybko, tanio, zdrowo i przyjemnie. Domowe posiłki dla rodziny, zdrowe i pyszne, możliwe do przygotowania raz w tygodniu, to marzenie wielu z nas. Dzięki tej książce teraz będzie to możliwe. Możesz przygotować wszystkie posiłki na cały tydzień jednego dnia, i to w maksymalnie 2 godziny! W tygodniu tylko podgrzewasz i podajesz:
Ogniem i dymem

Ogniem i dymem

39,90 zł 11,95 zł
Opis
Zamknij
Przyrządzanie warzyw na ogniu, to znacznie więcej niż tylko pieczenie na grillu. Niektóre jarzyny można żarzyć bezpośrednio na gorącym węglu, inne opiekać na ruszcie albo po prostu wędzić. Ta wyjątkowa książka pomoże Ci przygotować oryginalne i niepowtarzalne dania. Wykorzystaj jeden z ponad 70 autorskich przepisów. Baw się i eksperymentuj. Wypróbuj nowe techniki, miej odwagę skosztować
Qmam kasze Do ostatniego okruszka

Qmam kasze Do ostatniego okruszka

59,90 zł 15,95 zł
Opis
Zamknij
Rozbudź wyobraźnię kulinarną! Rozpal zmysły! Objadaj się zdrowo i czuj się świetnie. A przede wszystkim – niczego nie marnuj! Przed wami polska odpowiedź na kulinarny, światowy trend no waste cooking. Maia Sobczak od początku 2017 roku zaczęła propagować ideę #mynowaste. To bardzo kreatywne podejście wykorzystania w kuchni wszystkiego, co już się ma. Z doświadczenia wie, że to
Zielona spiżarnia

Zielona spiżarnia

49,90 zł 12,95 zł
Opis
Zamknij
Przez lata karmiliśmy się przetworzonym i niezbyt zdrowym jedzeniem. Zapracowani, zabiegani, zestresowani – wrzucaliśmy na talerz co bądź, byle szybko. Na szczęście zmądrzeliśmy. Wiemy już, że tak nie musi być. Coraz częściej chcemy decydować o tym, co jemy, szukamy zdrowych produktów, lokalnych dostawców, czytamy etykietki. Karoline Jönsson mieszka na niewielkiej farmie na południu Szwecji.
Kuchnia miłosna Afrodyzjaki

Kuchnia miłosna Afrodyzjaki

29,95 zł 9,25 zł
Opis
Zamknij
Kuchnie świata obfitują w potrawy z owocami, warzywami i przyprawami, którym od dawien dawna przypisuje się moc afrodyzjaków, działających na wszystkie zmysły i wzmagających apetyt na miłość. Są wśród nich owoce morza, aromatyczne zupy, apetyczne przystawki czy lekkie, pachnące wanilią i czekoladą desery. Niniejsza książka zawiera najciekawsze miłosne przepisy kuchni francuskiej, włoskiej,
1 2

© OCZYTANI.pl Tania książka. Wszelkie Prawa Zastrzeżone.

Idź do góry